Winkelcentrum Langeraar

By | gerealiseerd, mixed-use, Woningbouw | No Comments

In Langeraar, prachitg gelegen in het Groene Hart, heb ik al best weer even geleden een duurzame retail-woningbouwproject gerealiseerd. Door de lokale winkels in één winkelcentrum te bundelen heeft de middenstand kunnen overleven. Dat is sociaal zeer duurzaam gebleken. De appartementen met heerlijke terrassen dragen bij aan de leefbaarheid (ook na sluitingstijd). De architectuur is, ondanks het programma, bescheiden van schaal en stedenbouwkundig zorgvuldig ingepast. Het project staat er nog altijd goed bij.

winkelcentrum Langeraar Jannis Cappon Architect

De Winkelier opgeleverd

By | gerealiseerd, mixed-use, Woningbouw | No Comments

De realisatie van dit mixed-use project met 2500 m2 winkelruimte, 16 huurappartementen en een ondergrondse parkeergarage vormt het sluitstuk van het eerder ontworpen stedenbouwkundig centrumplan De Lier.

Het centrum van De Lier heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan. Zo is de Hoofdstraat en het Oranjeplein opnieuw ingericht en is er een Jumbo supermarkt gekomen aan het Oranjeplein. De nieuwe Albert Heijn supermarkt heeft zowel een entree aan het Oranjeplein als aan de Hoofdstraat. Zowel het project Amaliahove in De Lier met Jumbo als het project De Winkelier zijn ontworpen door Jannis Cappon.

verbouw-aangepaste-badkamer-gehandicapt

Aangepast wonen

By | Woningbouw | No Comments

Soms doen we met veel waardering een klein projectje waarbij het niet gaat om het maken van architectuur maar om het helpen van mensen met een acuut probleem. Zo hebben we het toilet op de begane grond en de badkamer en toilet op de verdieping aangepast voor een dame die als gevolg van een herseninfarct ineens rolstoelafhankelijk werd maar liever niet wilde verhuizen. Samen met haar partner hebben we net zo lang gezocht naar die maatwerkoplossing waarbij we juist met zo min mogelijk ingrepen een maximaal wooncomfort konden bieden. Door het plaatsen van een traplift konden we volstaan met slechts het slim aanpassen van de badkamer en toiletruimten. Haar woning is nog steeds courant, ademt allerminst een zorgsfeertje uit en haar privacy is gewaarborgd. Als architect, maar vooral ook als vader van een zorgintensief kind, weet ik dat het verschil kan zitten in hele kleine slimmigheden. Met name zoiets simpels als een dubbele deur voor het toilet op de begane grond is van onschatbare waarde gebleken. Als Architect Woningaanpassing kun je zoveel betekenen voor je klanten, dat maakt mijn vak mooi.

bezoekbaar-aangepast-toilet

badkamer-voor-renovatie

Oplevering appartementen Bijvanck Blaricum

By | In aanbouw, mixed-use, Woningbouw | No Comments

Vorige week zijn deze 30 chique huurappartementen aan de gelukkige huurders van Gooi en Omstreken opgeleverd. Hiermee is de herstructurering van het centrumplan Bijvanck bijna klaar.

Momenteel wordt nog de laatste hand gelegd aan de bestrating. Als straks ook de luifels van de supermarkt, de bakker en de kapper klaar zijn geniet de Bijvanck weer volop van haar vernieuwde winkelhart.

De Winkelier komt uit de steigers

By | In aanbouw | No Comments
In het centrum van De Lier ontwikkelt VOF De Winkelier, een samenwerkingsverband tussen Waaijer Projectrealisatie BV en MAB Development BV, het plan ‘De Winkelier’.
‘De Winkelier’ bestaat uit een Albert Heijn met een bruto vloeroppervlak van 2.500 m2, vier winkelunits met een totaal bruto vloeroppervlak van 535 m2, een ondergrondse parkeergarage met een capaciteit van 53 parkeerplaatsen en 17 huurappartementen met een gemiddeld woonoppervlak van 90 m2.
Het plan wordt gerealiseerd aan de Hoofdstraat 76 en 78. De Hoofdstraat 76 betreft een voormalige supermarkt die tot een integraal onderdeel van de nieuwbouw wordt getransformeerd. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op het kavel van een te slopen bankgebouw aan de Hoofdstraat 78.
De eigentijds klassieke uitstraling het het project op de kop van de Hoofdstraat sluit naadloos aan op de bestaande dorpse schaal in het oude centrum.
De bouw is in oktober 2014 gestart. De oplevering van het plan is eind van 2015 gepland.
De winkelruimten, appartementen en parkeergarage zijn verkocht aan een particulier belegger.