Aangepast wonen

By 2 januari 2017Woningbouw
verbouw-aangepaste-badkamer-gehandicapt

Soms doen we met veel waardering een klein projectje waarbij het niet gaat om het maken van architectuur maar om het helpen van mensen met een acuut probleem. Zo hebben we het toilet op de begane grond en de badkamer en toilet op de verdieping aangepast voor een dame die als gevolg van een herseninfarct ineens rolstoelafhankelijk werd maar liever niet wilde verhuizen. Samen met haar partner hebben we net zo lang gezocht naar die maatwerkoplossing waarbij we juist met zo min mogelijk ingrepen een maximaal wooncomfort konden bieden. Door het plaatsen van een traplift konden we volstaan met slechts het slim aanpassen van de badkamer en toiletruimten. Haar woning is nog steeds courant, ademt allerminst een zorgsfeertje uit en haar privacy is gewaarborgd. Als architect, maar vooral ook als vader van een zorgintensief kind, weet ik dat het verschil kan zitten in hele kleine slimmigheden. Met name zoiets simpels als een dubbele deur voor het toilet op de begane grond is van onschatbare waarde gebleken. Als Architect Woningaanpassing kun je zoveel betekenen voor je klanten, dat maakt mijn vak mooi.

bezoekbaar-aangepast-toilet

badkamer-voor-renovatie